Tweedehands auto kopen

Tweedehands auto kopen? Er zijn stappen die u kunt nemen om te voorkomen dat u een auto koopt die zwaar beschadigd, gestolen of illegaal veranderd is. Ze helpen je ook gewoon om een auto te krijgen die niet kapot gaat.

Het doen van de juiste controles kan u helpen om u te helpen bij het besparen van nood en geld in de toekomst.

Het is de moeite waard om te weten dat je nog steeds wettelijke rechten hebt, zelfs als je niet de juiste controles uitvoert. Als er iets mis is met uw gebruikte auto (bijv. het heeft een valse kilometerstand of het blijft afbreken), kunt u een wettelijk recht op een reparatie, de kosten van een reparatie, of sommige of al uw geld terug.

Tweedehands auto kopen bij een betrouwbare partner

Zorg ervoor dat een Tweedehands auto kopen handelaar betrouwbaar is
Als u koopt van een handelaar (een bedrijf dat auto’s verkoopt) moet u dat doen:

zoeken naar een gevestigd bedrijf met een goede reputatie
zoek naar een teken van een branchevereniging of een teken dat aangeeft dat ze de gedragscode van de Motorombudsman volgen – dit betekent dat je via een branchevereniging kunt handelen als er iets misgaat.
zoeken naar een handelaar wiens auto’s zijn gekeurd door een onafhankelijke ingenieur of automobielorganisatie
Kopen op een veiling
Veilingen zijn waarschijnlijk de meest riskante manier om een tweedehands auto te kopen. U heeft waarschijnlijk niet de wettelijke bescherming die u heeft als u via een handelaar koopt (bijvoorbeeld het recht op retournering en terugbetaling).

Zorg ervoor dat u de voorwaarden van het veilinghuis zorgvuldig leest voordat u een bod uitbrengt.

Controleer de geschiedenis van een auto
Door wat eenvoudige controles uit te voeren verkleint u de kans dat u een auto koopt die illegaal wordt verkocht of grote reparaties heeft ondergaan. U kunt ook nagaan of de huidige eigenaar nog geld verschuldigd is aan de auto.

Het duurt niet lang en kost niet veel. U moet overwegen om dit te doen, ongeacht van wie u koopt.

1. Controleer de gegevens van de auto met de DVLA.
Vraag de verkoper naar de auto’s:

kentekennummer (op de nummerplaat)
MOT-testnummer
kilometerstand
merk en model
Gebruik de DVLA’s gratis online voertuig informatie checker om er zeker van te zijn dat wat de verkoper u vertelt overeenkomt met de DVLA’s records.

Als sommige kleine details niet overeenkomen bij een Tweedehands auto kopen , kunt u de verkoper om opheldering vragen – het kan een eenvoudige fout zijn. Maar als u verdacht bent van het feit dat de verkoper u valse gegevens heeft gegeven, dan moet u de auto niet kopen.

U moet de verkoper aangeven bij de politie als het logboek (V5C-registratiebewijs) niet overeenkomt met de auto op de DVLA-records.

2. 2. Controleer de APK en de geschiedenis
Voertuigen moeten regelmatig APK-tests ondergaan om er zeker van te zijn dat ze veilig zijn voor de weg. U moet controleren of er regelmatig APK-tests zijn uitgevoerd gedurende de hele geschiedenis van de auto (de meeste auto’s ouder dan 3 jaar hebben elk jaar een APK-test nodig).

Controleer de APK-geschiedenis van een auto op GOV.UK. Dit is een gratis service.

Vraag de verkoper naar eventuele hiaten in de APK-geschiedenis – ga niet verder met de deal als u de APK-geschiedenis verdenkt. Een auto had misschien geen APK nodig als hij een tijdje ongebruikt was en geregistreerd was als SORN (wettelijke off road notificatie).

3. 3. Krijg een privé geschiedenis check
Het is een goed idee om de auto te laten controleren op de privégeschiedenis (soms een ‘gegevenscontrole’ genoemd) – dit geeft u waardevolle informatie over ernstige problemen die de auto zou kunnen hebben. Het zal tot £20 kosten.

Het zal u vertellen of:

de auto als gestolen is opgegeven
de verkoper is nog steeds geld verschuldigd aan de auto
de auto heeft eerder een ernstig ongeluk gehad
de auto toont de juiste kilometerstand
de auto is afgeschreven, gerepareerd en daarna weer op de weg gezet
U kunt een controle van de autohistorie krijgen door online te zoeken naar websites die voertuigdetails controleren.

Tweedehands auto kopen? Inspecteer eerst de auto en maak een proefrit
U moet ervoor zorgen dat u de auto bij daglicht kunt bekijken, bij voorkeur als hij droog is – het is moeilijker om schade aan de auto te ontdekken als hij nat is. Het is een goed idee om elkaar te ontmoeten bij een particuliere verkoper, zodat als er iets misgaat nadat je de auto hebt gekocht, je een verslag van hun adres hebt.

De AA heeft een handige checklist waar je op moet letten bij het inspecteren van een gebruikte auto en het papierwerk. Zorg ervoor dat je vraagt naar de onderhoudshistorie van de auto.

Neem de auto zeker mee voor een proefrit. Je moet ervoor zorgen dat je verzekerd bent om dit te doen.

Tweedehands auto kopenAls u een eigen autoverzekering heeft, controleer dan bij uw verzekeringsmaatschappij of u met de auto van iemand anders kunt rijden. Als je geen verzekering hebt, kan een handelaar of privé-verkopersverzekering je dekken – je zult het hen moeten vragen.

Maak geen proefrit in een auto als je niet verzekerd bent. U bent aansprakelijk voor eventuele schade die u veroorzaakt en u kunt punten op uw rijbewijs krijgen.

Rijd minstens 15 minuten op verschillende soorten wegen. De AA heeft een checklist waar je op moet letten als je een proefrit maakt.

Als je nog steeds niet zeker bent – krijg je een onafhankelijk rapport
Als je nog steeds niet zeker bent in dit stadium, is het waarschijnlijk een goed idee om op zoek te gaan naar een andere auto.

U kunt echter nog een stap verder gaan en een onafhankelijk rapport over Tweedehands auto kopen krijgen. Dit geeft u gedetailleerde informatie over de staat van de auto en kost ongeveer £100 tot £200.

Onafhankelijke rapporten worden opgesteld door automobielorganisaties en gespecialiseerde bedrijven – bel de Motorombudsman voor advies over waar u een onafhankelijk rapport in uw regio kunt krijgen. De Motorombudsman is een door de overheid gesteunde zelfregulerende instantie voor de automobielindustrie.

Wanneer u de auto koopt – de transactie
Wees niet bang om af te dingen op de prijs – begin laag en laat de verkoper de prijs omhoog werken. Blijf kalm en betaal alleen wat u zich kunt veroorloven. Vergeet niet dat u gewoon kunt stoppen met de deal als u het gevoel hebt dat u onder druk wordt gezet om te veel te betalen of extra functies te kopen.

De auto-on-net.be Tweedehands auto kopen Service heeft nuttige richtlijnen over hoe te onderhandelen bij het kopen van een auto.

Zorg ervoor dat u het origineel (niet een fotokopie) van:

het logboek (het V5C-registratiecertificaat)
het geldige APK-testdocument
Koop nooit een auto zonder het logboek.

De verkoper kan wettelijk geen autobelasting overmaken die hij al aan u heeft betaald (de regels hieromtrent zijn recentelijk veranderd). U moet voertuigbelasting betalen zodra u de auto koopt. De verkoper krijgt de belasting die nog op de auto rust terug als deze wordt verkocht.

Manieren om te betalen
Er zijn dingen waar je rekening mee moet houden als je beslist hoe je voor een tweedehands auto moet betalen.

Overweeg al uw opties voordat u een financiering of een lening voor een auto krijgt. Het kan een dure manier van betalen zijn, en u moet ervoor zorgen dat u zich de aflossingen realistisch kunt veroorloven. Lees advies over het verkrijgen van een financiering van de auto-on-net.be Service.

Tweedehands auto kopen Als u contant betaalt
Denk daar maar eens over na:

er geen extra kosten of rente zijn
soms kunt u een korting krijgen voor het betalen van contant geld
Als er iets misgaat met de auto, heb je niet de bescherming die sommige kredietregelingen bieden.
je voelt je misschien niet op je gemak of veilig met contant geld, vooral als het geen goedkope auto is.
Als u een debetkaart gebruikt
U bent wellicht beschermd tegen problemen als uw kaartaanbieder een ‘chargeback’-regeling heeft.

Als u een creditcard gebruikt
Denk daar maar eens over na:

u kunt flexibel zijn met het doen van grotere betalingen als u zich die kunt veroorloven…
u krijgt bescherming voor goederen die tussen de £100 en £30.000 kosten, zelfs als u slechts een klein deel van de kosten met een creditcard heeft betaald (dit wordt ‘sectie 75’ bescherming genoemd).
de rente op creditcards is vaak veel hoger dan een financieringsregeling
Als u betaalt via een elektronische overboeking
Denk daar maar eens over na:

uw bank heeft een bovengrens voor het bedrag dat u rechtstreeks naar een andere rekening kunt overmaken.
u kunt betalen met een CHAPS-betaling, maar er worden kosten in rekening gebracht – neem contact op met uw bank.
Als u koopt van een particuliere verkoper, voelen ze zich misschien niet op hun gemak als ze u hun bankrekeninggegevens geven…
Als u betaalt met een financiering die door een handelaar is geregeld
Denk daar maar eens over na:

je zult extra moeten betalen voor de rente, dus dit zal duurder zijn…
dit kan je helpen om een auto te krijgen als je niet al het geld op voorhand hebt…
u zou extra bescherming kunnen krijgen als er later een probleem is, omdat u zowel tegen de financieringsmaatschappij als tegen de handelaar (of in plaats van de handelaar) kunt optreden.
Als u betaalt met behulp van financiering die u zelf hebt geregeld…
Denk daar maar eens over na:

je zult extra moeten betalen voor de rente, dus dit zal duurder zijn…
dit kan je helpen om een auto te krijgen als je niet al het geld op voorhand hebt…
Zodra u het geld van de financieringsmaatschappij heeft, kunt u betalen met pinpas of creditcard om extra bescherming te krijgen.
Als er een probleem is met de auto, zal het financieringsbedrijf geen verantwoordelijkheid hebben om u te helpen het probleem op te lossen.
Een auto kopen via huurkoop
Denk daar maar eens over na:

je bent pas eigenaar van de auto als de laatste betaling is gedaan…
je zult een aanbetaling moeten doen – meestal ongeveer 10% van de waarde van de auto
er zullen vaste maandelijkse kosten zijn – dus het is makkelijker om te budgetteren
de auto kan in beslag worden genomen als u de betalingen niet kunt bijhouden.
Voor meer advies over de vraag of een huurkoopregeling bij u past, leest u het kopen van een auto door middel van huurkoop door de auto-on-net.be


Tweedehandsauto kopen Ben jij op zoek naar een betrouwbare tweedehands auto aan een scherpe prijs? Aarzel niet om ons te contacteren via ons contactformulier of mail: office@tuutuut.com.

Goede en scherp geprijsde tweedehands auto’s koopt u online bij TuuTuut!


Shortlease bij Smartrent, een divisie van Luxauto, dat al sinds 1954 actief is op de autoverhuurmarkt in België en intussen is uitgegroeid tot één van de grote spelers op die markt. Onze vloot vindt haar weg naar de klant voor korte en middellange verhuur via onze 19 filialen, die strategisch verspreid liggen over België. Sinds kort zijn we ook actief op de markt van de langetermijnverhuur.

Citroën oldtimer 2CV of 2PK, Mehari, Dyane onderdelen online…  Exclusieve verdeler van kwaliteitsonderdelen in Noord-Europa voor uw auto! Kosteloos transport. citroen mehari Kwaliteitsonderdelen. Jarenlange ervaring.

auto opkopers opkoper auto opkoop auto auto opkoper export auto opkopers limburg betrouwbare auto opkopers auto opkopen auto opkoper aan huis auto opkoper antwerpen opkoper auto export opkoper auto met schade opkoper auto zonder keuring opkoper oude auto’s auto opkopers sint truiden opkoper auto zonder keuring limburg auto opkopers export limburg auto opkopers bmw auto opkopers vlaams brabant auto opkopers west vlaanderen opkoper export auto auto opkopers nederland auto opkopers schadewagens auto opkopers voor afbraak de auto opkoper export auto opkoper opkoper auto met kapotte motor opkoper van auto auto opkoper voor export auto opkopers ford auto opkopers zuid limburg kaartjes auto opkopers kapotte auto opkoper opkoper auto oost vlaanderen opkoper auto total loss opkoper kapotte auto opkopers 2de hands auto’s opkopers auto vlaams brabant opkopers tweedehands auto’s auto laten opkopen auto onderdelen opkoper auto opkoper amsterdam auto opkoper belgie auto opkoper brabant auto opkoper breda auto opkoper eindhoven auto opkoper online auto opkoper oost vlaanderen auto opkoper rotterdam auto opkoper schade auto opkoper sint niklaas auto opkoper tilburg auto opkoper turnhout auto opkoper van oude auto’s auto opkoper zeeland auto opkopers audi auto opkopers brugge auto opkopers brussel auto opkopers export antwerpen auto opkopers gent auto opkopers limburg belgie auto opkopers maasmechelen auto opkopers opel auto opkopers tienen auto opkopers toyota auto opkopers waasland auto verkopen aan opkoper auto verkopen opkoper ongeval auto opkopers opkoop auto export opkoper auto antwerpen opkoper auto brugge opkoper auto gent opkoper auto limburg opkoper auto mechelen opkoper auto onderdelen opkoper auto ongeval opkoper auto sint niklaas opkoper auto west vlaanderen opkoper auto’s voor export opkoper tweedehands auto opkopers auto export limburg opkopers oude auto’s opkopers schade auto’s opkopers van auto’s opkopers van auto’s in oost vlaanderen oude auto opkopen oude auto opkopers poolse auto opkopers schade auto opkopen schade auto opkoper sloop auto opkopers tweedehands auto opkopers 0489792694 auto opkoper 2de hands opkoper brugge autos adres opkopen auto occasies auto batterijen opkoper auto door handelaar laten opkopen auto export opkopers auto met schade opkoper auto met schade opkopers auto opkoop export auto opkoop gent trackid sp-006