Auto nieuws

Nieuwe auto vs. gebruikte auto? Op het eerste gezicht lijkt een gebruikte auto de verstandigste keuze. Maar als dat waar is, waarom geven dan zo’n 17 miljoen Amerikanen zich elk jaar uit aan een nieuwe auto? Het kunnen toch niet allemaal roekeloze verkwisters zijn.

Het eenvoudige antwoord is dat ieders omstandigheden anders zijn. Voor sommige mensen is een nieuwe auto de juiste keuze. Anderen kunnen beter een tweedehands auto kopen. Hoe beslist u? Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van een nieuwe auto versus een gebruikte auto.

Lof voor tweedehands auto’s
Hier zijn vier factoren die u kunnen aanzetten tot het kopen van een tweedehands auto.

1. Na drie jaar is een nieuwe auto ongeveer 60% waard van wat hij nieuw heeft gekost. Wanneer u een tweedehands auto koopt, neemt iemand anders die eerste afschrijvingsklap voor zijn rekening.

2. Minder omzetbelasting. Simpel rekensommetje, als u minder betaalt voor de auto, betaalt u ook minder belasting.

3. Verzekeringskosten zullen minder duur zijn. Waarde is slechts een van de vele factoren, maar als de auto uiteindelijk minder waard is dan een nieuwe. Het zal meestal verminderen de premie die u betaalt.

4. Meer goodies. De koper van een nieuwe auto betaalt een forse premie voor luxe, zoals lederen stoelen en een zonnedak, maar als de auto een paar jaar oud is, maakt dat weinig verschil voor de prijs. Dus als je jezelf wilt verwennen met een high-end geluidssysteem of houten bekleding, krijg je meer waar voor je geld als je tweedehands koopt.

De nadelen van het kopen van een gebruikte auto
Bij een gebruikte auto kent u zijn geschiedenis niet. Misschien is er veel aandacht aan besteed, maar misschien heeft de eerste eigenaar gereden alsof hij hem gestolen had. Een autogeschiedenis rapport zal u vertellen over eventuele grote problemen, zoals schade door overstroming of zware ongevallen. U zult echter ook een tweedehands auto willen laten inspecteren door een onafhankelijke gecertificeerde monteur. Dit zal u vertellen of er sprake is van fysieke schade die kan zijn gleed door de kieren op een voertuig geschiedenis rapport.

Ten tweede hebben oudere voertuigen meer onderhoud nodig. Remvloeistof, transmissie, slangen en riemen moeten eerder worden vervangen dan wanneer u een nieuwe auto zou kopen. Zelfs als u het werk zelf doet, kunt u uitgaven zoals banden, schokdempers en remmen niet vermijden.

De vreugde van het kopen van een nieuwe auto
Hoewel er niets beters is, gaat het er niet alleen om te genieten van de geur van een nieuwe auto. Er zijn een aantal goede redenen om voor nieuw te kiezen in plaats van tweedehands.

1. Garantie. De meeste nieuwe auto’s worden geleverd met ten minste drie jaar of 36.000 mijl bumper-tot-bumper dekking en er is meestal een aandrijflijn garantie die zich uitstrekt vijf jaar of langer vanaf de aankoopdatum. U moet nog steeds de olie verversen en de banden rouleren, maar dat is bij veel nieuwe auto’s inbegrepen.

2. Keuze. Als u een nieuwe auto koopt, kunt u precies de kleur, afwerking en uitrusting krijgen die u wilt. Er is geen noodzaak om compromissen te sluiten, wat is wat je meestal moet doen bij het kopen van een gebruikte auto.

3. Staat. De nieuwe auto is van binnen en van buiten zo schoon als hij ooit zal zijn. U zit niet tussen de resten van een afhaalmaaltijd van iemand anders en er zit nergens een krasje of chipje.

4. Technologie. Nieuwe auto’s bieden Bluetooth voor handsfree bellen, samen met Apple CarPlay en Android Auto. Als het synchroniseren van je telefoon met je auto belangrijk is, heb je zeker een nieuwere auto nodig.

5. Veiliger. Nieuwere auto’s voldoen aan strengere crashtestnormen en beschikken over meer veiligheidstechnologie. Stabiliteitscontrole is standaard, achteruitkijkcamera’s zijn op bijna alle nieuwe voertuigen, en functies zoals dode hoek detectie en lane departure warning zijn populaire keuzes.

6. Verbeterde brandstofefficiëntie. Fabrikanten persen steeds meer vermogen uit elke liter benzine en nieuwe motoren halen steeds meer kilometers.

Krijg de beste nieuwe auto prijs online.

Nieuwe auto vs gebruikte auto beste waarde voor het geld?
Als je nog steeds debatteert over nieuwe auto vs gebruikte auto, wat dacht je van halverwege te voldoen? Mijn advies om het meeste waar voor je geld te krijgen is om te zoeken naar een auto van één tot drie jaar oud. Hij moet nog in goede staat zijn, weinig onderhoud vergen en misschien nog een deel of het grootste deel van de fabrieksgarantie over hebben.

Het beste van alles is dat u duizenden euro’s bespaart terwijl u toch veel van de functies en voordelen van een nieuwe auto krijgt. Vergeet niet om iemand anders de afschrijving te laten betalen door te genieten van een auto die bijna nieuw is.

Nadat u uw definitieve beslissing over welk type voertuig te kopen, neem dan een kijkje op een van mijn “New Car Buying Guide” of “Used Car Buyer’s Guide” voor insider tips en geheimen over hoe je een auto te kopen en te voorkomen dat dealer oplichting.

Tags: Wij kopen autos –  mobilhome verkopen